تفاوت عطر و طعم در قهوه های ربوستا و عربیکا
رایحه قهوه عربیکا دارای طعم پیچیده ای است و به همین دلیل است که رایحه خاصی دارد که رابحه آن معروف به رایحه های گلی، میوه ای و آجیلی است و همچنین قهوه عربیکا میزان کافوین کمتری نسبت به قهوه ربوستا است
دانه های قهوه ربوستا طعم قوی تر و تلخ تری به دلیل کافین بیشتر نسبت به قهوه عربیکا دارد و طعم های ان شیاهت زیادی به خاکی، چوبی و آجیلی دارد برای همین است که از قهوه ربوستا بیشتر برای تهیه اسپرسو استفاده میشود زیرا فوم ان غلیظ تر است
تفاوت در | قهوه عربیکا | قهوه ربوستا |
قیمت | گران تر | ارزان تر |
میزان کافئین | کافئین کمتر | کافئین بالا تر |
طعم | دارای طعم ترش | طعم بسیار تلخ |
خواستگاه | رشد گیاه در ارتفاعات بالا تر | رشد گیاه در ارتفاعات پایین تر |
میزان چربی و قند | چربی و قند بالا تر | چربی و قند کمتر |
دانه ها | دانه بیضی با خط انحنا دار | دانه گرد با خط صاف |
عطر | عطر و بوی بیشتر | عطر و بوی کمتر |
تفاوت رنگ در دانه های قهوه عربیکا و ربوستا
دانههای قهوه عربیکا معمولاً رنگ قهوهای روشنتری نسبت به دانههای روبوستا دارند. آنها اغلب به عنوان رنگ “طلایی” تر توصیف می شوند. دانه های روبوستا تیره تر و یکنواخت تر هستند.
تفاوت رشد قهوه عربیکا و ربوستا
دانه های عربیکا معمولاً در ارتفاعات بالاتر، بین 600 تا 2000 متر بالاتر از سطح دریا، در آب و هوای سردتر با بارندگی فراوان و با سایه بیشتر دارند کشت می شوند و خاک ان باید اسیدی با زهکشی خوب باشد. این منجر به فرآیند بلوغ کندتر و طعم ظریف تر می شود. و دارای سطح اسیدی بالاتری است
دانه های قهوه روبوستا معمولاً در ارتفاعات پایین تر، بین 200 تا 800 متر بالاتر از سطح دریا، در آب و هوای گرم تر با بارندگی کمتر و هوای مرطوب رشد می کنند. این منجر به فرآیند بلوغ سریعتر و طعم قوی تر می شود.سطح اسیدی این قهوه کمتریاست
تفاوت ظاهری قهوه عربیکا و ربوستا
در ضاهر بین قهوه عربیکا و ربوستا 4 تفاوت دارد
شکل خط وست دانه قهوه عربیکا و ربوستا
اگه خط وسط منحنی باشد، عربیکاست.
اما اگر خط وسط صاف باشد، روبوستاست با اکنون عکسی که میبینید قهوه عربیکا است
برآمدگی دو طرف دانه قهوه عربیکا و ربوستا
اگر دوطرف خط وسط برآمده باشد، روبوستاست (به زبان ساده لُپ داشته باشد). و اگه دو طرف خط وسط تخت باشد، عربیکاست
تفاوت رنگ خط وسط بین دانه های قهوه ربوستا و عربیکا
خط وسط عربیکا روشن است (سفید یا زرد است ) اما خط وسط روبوستا، معمولاً تیره است (به رنگ خود دانه قهوه)
تفاوت ژنتیکی قهوه عربیکا و ربوستا
مشخصات طعم قهوه عربیکا و روبوستا تحت تأثیر ترکیب شیمیایی آنها از جمله وجود ترکیبات مختلف مانند اسیدهای کلروژنیک، لیپیدها و قندها است. قهوه عربیکا به خاطر طعم های طعم پیچیده ای است و به همین دلیل است که رایحه خاصی دارد که رابحه آن معروف به رایحه های گلی، میوه ای و آجیلی آن کمک می کند، شناخته شده است. در مقابل، قهوه روبوستا با طعم قوی تر و تلخ تر، با طعم های خاکی و چوبی مشخص می شود.و همچنین شرایط رشد قهوه عربیکا و ربو ستا و ترکیبات شیمیایی در دانه های قهوه تأثیر بگذارند
تفاوت مقاومت در برابر بیماری درقهوه ربوستا و عربیکا
گیاهان قهوه روبوستا به طور کلی در مقایسه با گیاهان عربیکا در برابر آفات و بیماری ها مقاوم تر هستند. این مقاومت به تفاوت در ساختار ژنتیکی آنها نسبت داده می شود، از جمله وجود ترکیبات خاصی که به عنوان دفاع طبیعی عمل می کنند.
تفاوت قیمت قهوه عربیکا و ربوستا
قهوه عربیکا به دلیل طعم خاص تر و کیفیت بالا تر ،شرایط رشد قیمت بالا تری نسبت به قهوه ربو ستا دارد دارد همچنین تقاضای بازار نیز در قیمت قهوه تاثیر گذاشته است
شما میتوانید با توجه به این مطلب و با توجه به ویژگی هرکدام از قهوه این قهوخه خوش طعم را از سایت زیپان خریدار ی کنید