نوشیدنیهای بر پایه قهوه از نظر طعم، میزان کالری و ترکیبات تشکیلدهنده با یکدیگر متفاوتاند. نسکافه، کاپوچینو، لاته، کافی میکس و هر نوع نوشیدنی دیگر بر پایه قهوه، از دانههای پودر شده و عصارهگیری قهوه به دست میآیند؛ اما به آنها ترکیبات اضافه دیگری را به عنوان افزودنی اضافه میکنند تا طعم متفاوتی داشته باشد.
فرق نسکافه و کاپوچینو و کافی میکس و لته از جنبههای مختلفی قابل بررسی است. میزان شکر، خامه و افزودنیهای دیگر در آنها متفاوت است؛ اما میزان کالری کدام یک بیشتر است؟ کدام یک از این نوشیدنیها شیرینی و شکر بیشتری دارند؟ برای اینکه از میان تنوع بالایی از نوشیدنیهای بر پایه قهوه بهترین انتخاب را داشته باشید، این مقاله را مطالعه فرمایید.
فرق نسکافه و کاپوچینو و کافی میکس
کافی میکس، نسکافه و کاپوچینو را میتوان در سه گروه قهوه فوری خوشطعم شناخت. نسکافه در واقع یک نوع قهوه فوری بر پایه اسپرسو است که در مدلهای مختلفی تولید میشود. این نوشیدنی در واقع محصولی است که توسط برندی با همین نام به بازار عرضه شده و از آن پس با نام نسکافه در میان مردم معروف شد.
کافی میکس یک ترکیب خوشمزه و شیرین بر پایه قهوه، شکر و خامه است که همه مواد به صورت پودری در بستهبندی آماده قرار میگیرند و با حل کردن آنها در آب جوش، یک قهوه خوشطعم و شیرین به دست میآید. کاپوچینو، از دیگر نوشیدنیهای بر پایه قهوه، اما به صورت لایه لایه است. برای تهیه کاپوچینو ابتدا اسپرسو تهیه شده، سپس شیر گرم روی آن ریخته میشود و در نهایت لایه آخر کف شیر است که طعم کاپوچینو را از هر جهت متمایز میکند.
فرق نسکافه، کاپوچینو و کافی میکس در طعم و میزان کالری و شکر آنها است. معمولاً کافی میکس با شکر و خامه بیشتری نسبت به نسکافه و کاپوچینو تهیه میشود. همین موضوع طعم آن را شیرینتر و خامهایتر میکند. از نظر شیرینی، کاپوچینو در مقام دوم و در نهایت نسکافه در مقام سوم قرار میگیرد. اگر طعم شیرین را ترجیح میدهید، کافی میکس انتخاب بهتری است؛ اما اگر به طعم شیر علاقه بیشتری دارید، میتوانید کاپوچینو را انتخاب کنید.
فرق قهوه و نسکافه
قهوه به عنوان یکی از نوشیدنیهای رایج و پرطرفدار شناخته میشود. دانههای قهوه پس از برشته شدن به رنگ قهوهای در میآیند و میتوان با ترکیب کردن درصد مشخصی از دانههای قهوه روبوستا و عربیکا، به کافئین مورد نیاز دست پیدا کرد. نسکافه در واقع نوعی قهوه فوری است که برخلاف قهوههای کافیشاپی که از پودر قهوه تازه به دست میآیند، به صورت فوری در بستهبندیهای مخصوص قرار گرفته و به مشتریان عرضه میشود.
اگرچه قهوه و نسکافه هر دو بر پایه قهوه هستند، اما قهوه با دانههای پودر شده تازه تهیه میشود و نسکافه با پودر قهوهای که با فرایندهای خاصی کریستاله میشوند، به دست میآید. علاوه بر این، روش دمآوری قهوه و نسکافه با هم متفاوتاند. قهوه باید با دستگاه اسپرسوساز یا دستگاههای دیگر دمآوری تهیه شود و نسکافه بدون نیاز به دمآوری و عصارهگیری فقط با حل شدن در آب به دست میآید.
فرق قهوه فوری با نسکافه
نسکافه نوعی قهوه فوری است، اما هر نوع قهوه فوری را نمیتوان نسکافه دانست. قهوههای فوری، پودرهای آمادهای هستند که با پودر قهوه و مواد افزودنی و ماندگار کننده تهیه میشوند. نسکافههایی که به صورت پودری و فوری تهیه میشوند، طعم لذت بخشی را با شیرینی کم به همراه دارند؛ اما اگر به آنها شیرینی بیشتری اضافه شود، طعم قهوه خود را از دست خواهند داد.
قهوههای فوری تنوع بالایی دارند. از کافی میکس گرفته تا لاته و کاپوچینو که هر کدام با ترکیب قهوه، پودر شیرخشک و شکر تهیه میشوند. فرق قهوه فوری با نسکافه نیز در همین تنوع است. با اینکه نسکافه یک محصول خاص و مجزا است، قهوه فوری را میتوان با تنوع بالایی و بر اساس ذائقه هر فرد تهیه و استفاده نمود.
فرق نسکافه و لاته
فرق نسکافه و لاته از جنبههای مختلفی قابل بررسی است که مهمترین آن میزان شکر و افزودنیهای به کار رفته است. نسکافه با پودر قهوه و لاته معمولاً با قهوه خام تهیه میشود. نسکافه و لاتههای کافیشاپی تفاوت بیشتری نسبت به نمونههای پودری و فوری موجود در بازار دارند. به طوری که لاته کافیشاپی دارای درصد بالایی از شیر بوده و طعم شیر در آن غالب است. این در حالی است که نسکافه با پودر قهوه به دست میآید و رنگ یکدست و سادهای دارد.
فرق نسکافه و لاته در کالری آنها نیز هست. از آنجایی که لاته با خامه و افزودنیهای بیشتری تهیه میشود، کالری بیشتری نسبت به نسکافه دارد. با این حال نمیتوان در مورد میزان کافئین این دو به صورت دقیق اظهار نظر کرد؛ چرا که میزان اسپرسو و نوع پودر قهوه به کار رفته در آنها، عامل بسیار مهمی در میزان کافئین نسکافه و لاته است.